Så svarar 1000 utrikes födda i ny undersökning

Bland utrikes födda personer som bott i Sverige 0 till 6 år anser närmare 50 % att de inte pratar svenska tillräckligt bra för att hålla en vardaglig konversation.

Det visar KAPIs senaste undersökning som genomfördes under våren 2022, med utrikes födda målgrupper som bott i Sverige i max 15 år. Totalt har 1000 respondenter runtom i Sverige svarat på 35 frågor om bland annat språkkunskaper, medievanor, miljöengagemang, politisk tillhörighet, nyttjande av digitala tjänster och närvaron på digitala plattformar.

– Ambitionen är att genomföra undersökningen årligen så 2022 blir en form av en nollpunktsmätning. Vi ser ett stort värde av att få in den här informationen. Vi har bland annat fått en bra bild över hur olika språkgrupper använder digitala plattformar och sociala medier, som Facebook, Youtube, Snapchat och Tiktok, säger Christer Pihlqvist, rådgivare på KAPI.

Vill du ta del av resultatet från hela undersökningen? Boka in en kostnadsfri dragning fysiskt eller digitalt med oss!

Att skriva inkluderande texter

Cirka 800 000 personer i Sverige har behov av lättillgängliga texter*. Det kan till exempel handla om ovana läsare, utrikes födda personer och personer med låg

Läs mer

KAPI får digital systerbyrå

Joinville Sverige kommer att specialisera sig inom digital marknadsföring riktad till utrikes födda segment. Byrån är sprillans ny men den digitala kompetensen och erbjudandet går

Läs mer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen.