Så svarar 1000 utrikes födda personer i ny undersökning

Bland utrikes födda personer som bott i Sverige 0 till 6 år anser närmare 50 % att de inte pratar svenska tillräckligt bra för att hålla en vardaglig konversation.

Det visar KAPIs senaste undersökning som genomfördes under våren 2022, med utrikes födda målgrupper som bott i Sverige i max 15 år. Totalt har 1000 respondenter runtom i Sverige svarat på 35 frågor om bland annat språkkunskaper, medievanor, miljöengagemang, politisk tillhörighet, nyttjande av digitala tjänster och närvaron på digitala plattformar.

– Ambitionen är att genomföra undersökningen årligen så 2022 blir en form av en nollpunktsmätning. Vi ser ett stort värde av att få in den här informationen. Vi har bland annat fått en bra bild över hur olika språkgrupper använder digitala plattformar och sociala medier, som Facebook, Youtube, Snapchat och Tiktok, säger Christer Pihlqvist, rådgivare på KAPI.

Vill du ta del av resultatet från hela undersökningen? Boka in en kostnadsfri dragning fysiskt eller digitalt med oss!

 

Kontakta oss här.

Vi vann Publishingpriset!

Vi vann guld! Det sfi-material vi har tagit fram med Cancerfonden, Hälsa och vård i Sverige, vann Publishingpriset i kategorin Print/Informationstrycksaker. Motiveringen löd: För ett

Läs mer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen.